Capelle aan den IJssel, 27 februari 2013

Persbericht

Cadeau als bedankje: Onzin of blij verrast?

Aanstaande vrijdag viert Nederland Nationale Complimentendag. Reden voor eenkadovoor.nl om onderzoek te doen de mening van de gemiddelde Nederlander betreft cadeautjes schenken als blijk van dank. Voelen we ons opgelaten of vinden we het eigenlijk wel erg leuk?

Uit het onderzoek van eenkadovoor.nl blijkt dat vaak de herkenbare zin ‘dat had niet gehoeven’ snel boven komt en werd voor 95 procent beantwoord met een ‘dikke’ ja. Een luisterend oor bieden, klusjes doen of helpen in het huishouden, bij alles wat wij mensen voor elkaar doen, vinden we al gauw dat een klein presentje niet nodig is.

Opgelaten of toch wel leuk?

Verder blijkt dat 43 procent van de populatie zich vaak ongemakkelijk voelt tijdens het zomaar krijgen van een geschenk, maar het wel erg leuk vindt. 24 procent vindt het cadeau vaak te groot in verhouding tot wat je gedaan hebt voor diegene. Al weten wij Nederlanders goed hoe we onszelf voelen tijdens het krijgen van een compliment of cadeautje, zo geven wij zelf toch ook graag presentjes weg en vinden we het maar al te leuk om iemand even extra in het zonnetje te zetten door hem of haar een compliment te geven. Dit blijkt uit de vraag ‘geef je zelf wel eens een cadeautje als bedankje’, die voor 71 procent beantwoord werd met ja.

De omgekeerde wereld

Maar wanneer geven wij een compliment of cadeautje als bedankje? Uit het onderzoek van eenkadovoor.nl blijkt ook dat we graag iemand een klein gebaar geven die onze steun en toeverlaat is geweest, maar vooral om mensen te verrassen en blij te maken. Toch lijkt het soms de omgekeerde wereld, want hoe zouden we het vinden als zij reageren met de zin ‘dat had niet gehoeven’? 67 procent geeft aan dit herkenbaar en begrijpelijk te vinden, 33 procent vindt dat het ondankbaar over komt.

———————————-
Noot voor de redactie:

Over eenkadovoor.nl

Eenkadovoor.nl bestaat uit een dertigtal websites, gericht op diverse onderwerpen, zoals eenkraamkado.nl, eenverjaardagskado.nl en eenkadovoorvrouwen.nl. Via diverse categorieën, top webshops, specials, meest bekeken kado’s en selectiecriteria vindt de bezoeker binnen enkele klikken het originele kado om de ontvanger mee te verrassen. Bezoekers kunnen zich ook als lid registreren en kunnen daardoor gebruik maken van extra opties.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Martine van der Haven-Laros
E-mail: info@eenkadovoor.nl
website: www.eenkadovoor.nl