Op Emerce.nl lezen we dat Bol.com voor het eerst (sinds de oprichting in 1999) meer kerstcadeaus heeft verkocht als Sinterklaascadeaus.  De laatste week voor kerst groeide de omzet met 35 procent, zo laat het Bol.com weten.

Bol.com ziet verder dat kerstgeschenken over het algemeen ‘meer volwassen en iets kostbaarder’ zijn dan Sinterklaascadeaus. Werden er begin deze maand vooral veel speelgoed, games en kinderfilms verkocht, de afgelopen dagen waren vooral boeken, bordspellen, cd’s en elektronica populair.

Bol.com wijdt de toegenomen interesse voor het online kopen van deze cadeaus aan verschillende factoren. Zo besteedt de gever gemiddeld iets meer euro’s aan een kerstcadeau (ten opzichte van een Sinterklaascadeau) en was het weer de afgelopen dagen dusdanig herfstig dat online winkelen vaak werd verkozen boven het afstruinen van de koude, gure winkelstraten.

Een overeenkomst tussen de Kerstman en Sinterklaas is dat beiden later winkelen dan voorgaande jaren. De meest populaire geschenken dit jaar zijn de kerst-cd van Michael Bublé, het bordspel Scrabble, het boek Koorts van Saskia Noort, de live-dvd van Adele en de familiegame Just Dance 3. Ook camera’s, gourmetsets, speelgoed van LEGO, e-readers en de biografie van Steve Jobs waren erg populair.